Knjižničarji ocenjujemo

 
Spi, mala mačica
Börjlind, Cilla
ocenaocenaocenaocenaocena
Hiša knjig, HKZ, 2022

492 strani
kriminalni roman
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)

Preiskovanje zločinov v času begunske krize na Švedskem.
Na Švedskem se v jeseni 2015 spopadajo z begunsko krizo. Vse več je temnopoltih pribežnikov, ki iščejo boljše življenje. V romanu poleg osrednje zgodbe spremljamo tudi temno plat domačinov, ki v veliki meri niso navdušeni nad prihodom beguncev. Odkrito jih sovražijo in jim na vse mogoče načine želijo škodovati. Avtorja se odkrito dotakneta rasizma, drog, alkoholizma in korupcije.
Osrednja zgodba je preiskovanje umora neznanega dečka, katerega najdejo zakopanega nekje na podeželju. Bodalo, ki ga najdejo v bližini, jih vodi vse do Bukarešte, kjer deluje zloglasna romunska mafija. S preiskavo se ukvarja mlada kriminalistka Olivia, ki se je nedavno pridružila ekipi preiskovalcev zločinov pod vodstvom nepopustljive inšpektorice Mette. Ekipi se pridruži tudi nekdanji kriminalist Tom. Med preiskavo umora se pojavita še dve novi trupli in preiskovanje postane sila nevarno.
Poleg preiskave umorov spremljamo tudi zgodbo štirinajstletne nigerijske begunke Folami, ki zaščito najde v brezdomki Muriel. Med sabo spleteta pristne vezi, ki jima pomagajo preživeti in se osvoboditi lastnih demonov.
Skip to content