Knjižničarji ocenjujemo

 
Na poti : romar na konjskem hrbtu
Bocelli, Andrea
De Martino, Giorgio
ocenaocenaocenaocenaocena
Družina, 2024

212 strani
Spomini
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)

»Romanje sva z mojo ženo zasnovala kot obliko molitve, izražene skozi disciplino in fizični napor, preko glasbe in številnih trenutkov srečanj z ljudmi.«
Andrea Bocelli je eden najbolj znanih italijanskih pevcev in je doslej prodal več kot 75 milijonov izvodov svojih albumov. Zaradi otroškega glavkoma je popolnoma oslepel pri 12. letih, vendar ga to ni oviralo pri doseganju ciljev, kot so ustvarjanje glasbe, študij prava in družinsko življenje.

Knjiga Na poti, ki jo je po pripovedovanju napisal Giorgio de Martino, govori o tritedentskem romanju po poti Via Francigena, ki ga je Bocelli skupaj s sopotniki opravil na konjskem hrbtu. Potovanje je v družbi žene Veronice začel v Rimu, končal pa na družinskem posestvu Poggioncino v Lajaticu. Med potjo, ki ni vedno potekala povsem po načrtih, se je srečal s številnimi ljudmi, npr. s priznanimi glasbeniki, prijatelji iz otroštva in družinskimi člani.

Knjiga poleg opisa potovanja vsebuje pevčeve spomine, vezane na njegovo mladost, kariero in družinsko življenje. Priporočila bi jo bralcem, ki jih zanimajo dela z duhovno vsebino in tistim, ki bi želeli izvedeti več o življenju Andree Bocellija.

Skip to content