Knjižničarji ocenjujemo

 
Upanje : kako so me potepuški psi naučili smisla življenja : z Rodneyjem, McMuffin in Kraljem Kramparjem
Harbison, Niall
ocenaocenaocenaocenaocena
Učila International, 2024

301 strani
Leposlovje za odrasle
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)

»Želim si, da bi kot človek tudi jaz premogel to lastnost, da bi preprosto pozabil na preteklost, toda obenem se zavedam, da me je izoblikovala v človeka, kakršen sem danes.«
Niall je bil odličen kuhar in uspešen podjetnik. Ko je prodal svoje podjetje, se je preselil na Tajsko, kjer je želel zaživeti preprosto in neobremenjeno življenje. Ker pa je bil Niall tudi močno odvisen od drog in alkohola, ga je odvisnost pripeljala na rob smrti. Za nekaj dni je pristal v bolnici in takrat se je odločil, da bo svoje življenje korenito spremenil.
Odločil se je, da bo pričel hraniti, reševati in oskrbovati potepuške pse na Tajskem. Začel je s hranjenem nekaj kužkov na dan, danes pa ima pravo malo pasje zavetišče, kjer lahko pse tudi za prvo silo oskrbi in jim nudi prijetno zavetje. Svoje zgodbe redno objavlja na spletnih omrežjih, kjer mu sledi več tisoč ljubiteljev psov, med katerimi je tudi veliko donatorjev, kar zelo pomaga pri uresničitvi njegovih ciljev, za dobrobit kužkov. Kot sam pravi, večina ljudi misli, da on rešuje pse, po njegovem pa je ravno obratno, da so psi rešili njega.
Kljub temu, da je potrebno veliko odrekanja , poguma in močne volje ima Naill večno upanje, da bo vsak mesec pomagal deset tisoč psom.
Skip to content