Knjižničarji ocenjujemo

 
Intuicija : dostopajte do notranje modrosti, zaupajte instinktu, poiščite svojo pot
Ghadiali, Amisha
ocenaocenaocenaocenaocena
Mladinska knjiga, 2022

192 strani
priročnik
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)

Mnogi označujejo intuicijo za najvišjo obliko inteligence.
Intuicija ali šesti čut je imela precej pestro zgodovino. V različnih časih je veljalo za darilo, ki so ga podelili le redkim, potem zopet za prekletstvo, ki je privedlo do preganjanja, ali pa celo za obliko domišljije, ki so jo učili zatreti.
Čeprav se zdi, da so nekateri posamezniki naravno povezani z močnimi intuitivnimi sposobnostmi, tako kot nekateri z atletskimi ali glasbenimi talenti, lahko to sposobnost izboljšajo tudi najbolj občutljivi ljudje. Nujno pa je, da tudi to sposobnost razvijamo, izpopolnjujemo in treniramo. Bolj ko jo uporabljamo, bolj se krepi in ostri. Vodi nas k spoznavanju samega sebe ter ustvarjanju izpolnjenega, srečnega in zadovoljnega življenja.
Knjiga je sestavljena iz dveh delov. V prvem so predstavljena načela intuicije, v drugi so opisane vaje, s katero krepimo in ozavestimo našo intuicijo.
Knjiga je pregledna, praktična in ni potrebno, da jo beremo od začetka do konca. Lahko jo odpremo na sredini in začnemo brati od tam naprej ali pa nazaj … Odvisno, kam nas tisti trenutek popelje intuicija.
Skip to content