Knjižničarji ocenjujemo

 
Ženske in moški : odnosi, komunikacija in harmonija
Pešec, Andrej
ocenaocenaocenaocenaocena
Društvo Znanje za življenje – Pandurang, 2020

244 strani
strokovna literatura
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)

Zabavna in poučna vsebina, ki sporoča, da ima vse na tem svetu določen namen, naravo in vlogo, enako je z žensko in moškim.
»Poglejte moškega: lahko je v hudih finančnih težavah, »zapufan«, osamljen in bolan…, ko pa je na televiziji nogometna tekma…, četudi slovenska liga… se »zabuli« v ekran in pozabi na ves svet. Pri damah je situacija sledeča: mož in žena se namestita v jacuzzi. Moški si privošči, oddahne in sprosti… Na pol miže leži v banji, misleč na nič in uživa v vodni masaži… Koma… Ženska navkljub temu, da je prišla na odklop, dopust, sredi poletja, finančno povsem preskrbljena, z že odraslimi in samostojnimi otroki…, vidno napeto sedi v jacuzziju in zamišljeno gleda nekam v zid…, ne povsem prepričana se sprašuje: sem doma izklopila vse aparate… se bodo otroci znašli v življenju… bo hrana počakala v hladilniku do povratka domov ali se bo pokvarila… Njen tok misli se nikdar ne konča! Horor!« (str.10)

Andrej Pešec, univ. dipl. pol., je pisatelj in predavatelj. Od leta 2012 dalje se od najboljših svetovnih pedagogov in psihologov uči o odnosih ter pridobljena znanja predaja naprej. Uporabna življenjska znanja o naravi žensk in moških opisuje tudi v knjigi z naslovom Ženske in moški : odnosi, komunikacija in harmonija. Le-ta so lahko uporabna tako v odnosu do partnerja, kot tudi v odnosu do staršev, otrok, prijateljev in sodelavcev, saj nam pomagajo bolje razumeti moški in ženski pogled na svet in dojemanje življenja ter s tem tudi bolje razumeti lastne občutke.

Skip to content